Joomla! – en publiseringsløsning

joomla-logo-black

Joomla!™ CMS (Content Management System) publiseringsløsning / publiseringsverktøy er en fri programvare kodet i PHP og benytter seg av en database. At det er fri programvare betyr at Joomla!™ CMS er til fri bruk. Idéen med en publiseringsløsning er at det skal være lett å bygge opp og oppdatere sin hjemmeside, online og uten bruk av spesielle programmer.

Man har kun bruk for en pc med adgang til internett, hvor en kan gå inn på sin hjemmeside og rette/redigere den online. Joomla!™ CMS inneholder mange muligheter. For å ta noen eksempler: Artikler, nyhetsbullentiner, blogg, forum, produktkatalog, e-handel, galleri, RSS, kalender, utskriftsvennlige sider, fortell en venn, søking på hjemmesiden og ikke minst den er også på norsk!

Joomla gjør det mulig for deg å bygge nettsider og kraftige nettsystemer. Mange aspekter, blant annet brukervennlighet og utvidelsesmuligheter, har gjort Joomla til en av de mest populære program for utvikling av nettsider. Best av alt, Joomla er en åpen kildekodeløsning, som er fritt tilgjengelig for alle.

Åpen kildekode betyr at hvem som helst kan gjøre endringer i koden, og ifølge joomla selv finnes det i dag over 200.000 samfunnsbrukere og bidragsytere, og 20.000 utviklere verden over som videreutvikler plugins, maler og annet til Joomla.

Joomla er utviklet i PHP og benytter seg av MySQL for å lagre og hente dataene som utgjør websidene dine. Du trenger dog ikke å være noen programmør for å lage eller oppdatere websidene, da dette gjøres gjennom et web-basert brukervennlig grensesnitt.

Stabilt, brukervennlig og sikkert – Og derfor et populært valg når vi skal lage nytt design – til din bedrift?

 Les mer om webdesign, og få et uforpliktende tilbud i dag!


Joomla! – kritisk sikkerhetsoppdatering

I begynnelsen av oktober ble det oppdaget et kritisk sikkerhetshull i flere Joomla-versjoner, som gjør at uvedkommende kan få ubegrenset tilgang til nettsidene. Har man en av de nyeste versjonene av Joomla, kan man enkelt få sikkerhetsoppdateringen via Joomla sitt administrator-panel. Men har man en eldre versjon av Joomla så vil det være vanskelig å installere sikkerhetsoppdateringen, eller helt umulig.

Følgende Joomla!-versjoner må oppdateres:

  • 1.*
  • 1.5.0 – 2.5.26
  • 3.0.*
  • 3.1.*
  • 3.2.0 – 3.2.6
  • 3.3.0 – 3.3.5

Følgende Joomla!-versjoner har nyeste sikkerhetsoppdatering:

  • 2.5.27
  • 3.2.7
  • 3.3.6

 

Slutt på støtte for Joomla! versjon 2.5

Fra og med 31. desember 2014 vil Joomla-utviklerne slutte med support og oppdateringer til Joomla-versjon 2.5. Det vil fremover kun fokuseres på Joomla-versjon 3- Vi anbefaler at alle med Joomla-versjon 2.5* eller eldre oppgraderer sin Joomla til versjon 3 innen året er omme. Har du problemer eller trenger hjelp med oppgradering av Joomla, så er det bare å ta kontakt med oss!